Veelgestelde vragen

Klaver Klinieken

Waar staat Klaver Klinieken voor?


‘We love happiness!’

Onze naam, ons logo en onze slogan zijn gebaseerd op ons primaire doel: een beetje geluk toevoegen aan uw dagelijkse leven. Dat kan door het opheffen van functionele klachten, het verbeteren van een uiterlijke imperfectie, of simpelweg door een goed advies. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Dat is waar we voor staan en wat we elke dag proberen te bereiken samen met u.
Welke specialisten werken er bij Klaver Klinieken?


Bij Klaver Klinieken zijn dagelijks twee plastisch chirurgen werkzaam, twee gespecialiseerde doktersassistenten, een anesthesie- en POS verpleegkundige en een operatieassistente.
Op OK dagen breiden we ons team uit met een anesthesioloog en een vaste poule van medische professionals zoals operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, reconveryverpleegkundigen en afdelingsverpleegkundigen. Een groot team dat met alle aandacht en passie voor u klaarstaat!

Afspraak maken

Hoe kan ik een afspraak inboeken?


U kunt ons op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u telefonisch bereiken op 073-7200666. Ook kunt op onze website het afspraken formulier invullen. Wij bellen u dan tijdens kantooruren terug om een afspraak te plannen. Het is ook mogelijk een beeldscherm consult in te boeken. U kunt dan vanuit huis een eerste orienterend gesprek voeren met een van onze teamleden of specialisten.
Wat moet ik meenemen tijdens mijn afspraak?


Op de dag van de afspraak mag u uw legitimatiebewijs meenemen, het pasje van uw zorgverzekering, eventueel een verwijsbrief van de huisarts en uw medicijnenpaspoort (AMO). Dit paspoort kunt u opvragen bij uw eigen apotheek.
Hoe lang duurt een eerste afspraak?


Tijdens een eerste consult worden alle aspecten van een behandeling met u besproken. Afhankelijk van de soort behandeling kan dit 15-45 minuten duren. Krijgt u een behandeling onder narcose? Dan krijgt u ook meteen een gesprek met onze anesthesieverpleegkundige die met u alles rondom de narcose met u doorneemt. Dit duurt circa 15 minuten. Als u weer naar huis gaat is dan ook alles meteen geregeld.
Zijn er lange wachttijden bij Klaver Klinieken?


Nee wij hanteren geen lange wachttijden, op het spreekuur kunt u vaak al binnen enkele dagen terecht. Een operatie kan meestal binnen een tijdsbestek van 2-4 weken geboekt worden. Neem contact met ons op om te informeren naar de actuele wachttijden.

De kosten

Wat kost een eerste intakegesprek?


Een eerste consult is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets. Bij onverzekerde zorg zoals cosmetische behandelingen worden voor het eerste consult geen kosten in rekening gebracht. Bij verzekerde zorg vergoedt uw verzekering de kosten voor het consult.
Let wel op: uw zorgverzekeraar kan deze kosten verrekenen met uw eigen risico als dit nog niet is opgebruikt.
Word mijn ingreep vergoed door de zorgverzekeraar?


Er zijn een aantal ingrepen die altijd vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld handchirurgie of verdachte huidafwijkingen. Bij een aantal ingrepen zijn we verplicht eerst toestemming te vragen aan uw zorgverzekering, denk hierbij aan bijvoorbeeld een borstverkleining of ooglidcorrectie. Dit verzorgen wij voor u tijdens het consult.
Er zijn ook ingrepen die nooit vergoed worden en dus voor eigen rekening zijn, zoals een onderooglidcorrectie of facelift.

De operatie

Hoe lang ben ik uit de running na een operatie?


Dit ligt een beetje aan welke ingreep u gehad heeft. Bij een wat kleinere ingreep onder plaatselijke verdoving moet u rekenen op zo’n 2 weken voordat u alles weer volledig op kunt pakken. Bij een grotere ingreep met narcose zoals een borstoperatie bent u toch snel zo’n 4 tot 6 weken uit de running. Elke patiënt ervaart een operatie anders, de een zal sneller herstellen dan de ander. Neem gerust even contact met ons op als u hierover specifieke vragen heeft.
Wanneer mag ik weer autorijden?


Bij autorijden is het belangrijk dat u een veilige chauffeur bent voor uzelf en uw omgeving, u moet adequaat kunnen reageren tijdens het rijden. Bij een kleinere ingreep onder plaatselijke verdoving mag u de dag na de ingreep weer autorijden als u zich daar weer goed bij voelt.
Bij een wat grotere ingreep zoals bijvoorbeeld een borstoperatie adviseren we minimaal 2 weken geen auto te rijden.
Moet ik stoppen met roken als ik een operatie wil ondergaan?


Roken verstoort het genezingsproces en de doorbloeding van de wond. Stoppen met roken is dus belangrijk als u een operatie ondergaat. Wij adviseren om vanaf 2 weken voor de operatie tot 2 weken na de operatie niet te roken.
Ik ben bang voor de narcose, wat kan ik doen?


Geef het gerust aan als u angst heeft voor narcose. Bij Klaver Klinieken zijn we ons hiervan zeer bewust en hebben we ons gespecialiseerd op dit gebied. Tijdens het spreekuur krijgt u een gesprek met onze POS verpleegkundige die u alles kan uitleggen over de narcose en waar nodig uw angsten weg kan nemen. We hebben ook gespecialiseerde verpleegkundigen in dienst die u eventueel met speciale technieken kunnen begeleiden op de dag van de behandeling.
Wat is nuchter zijn?


Als u tijdens een operatie narcose krijgt dan dient u nuchter te zijn. Dat betekent dat u vanaf 12 uur s’nachts niets meer mag eten, drinken of roken.
Onze POS verpleegkundige zal u hierover uitgebreid inlichten tijdens het consult.

T: +31 (0)85-22 22 233
 

E: info@klaverklinieken.nl

 

Klaver Klinieken

Hoofdvestiging:

Cereslaan 2t, 5384 VT Heesch

 

OK complex:

Steeg 6, 5482 WN Schijndel

 

KvK: 76315630

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten

Spoedgevallen: 24/7 bereikbaar

Bignr: 59053722801 (Dr. E. Bodde)

Bignr: 19044623301 (Drs. R. Fresow)

AGB-code: 22221142

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube - grijze cirkel

© 2020 by Klaver Klinieken. All rights reserved.

Klaver Klinieken en haar logo zijn een geregistreerd merk.

Het gebruik van deze merken is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Klaver Klinieken.